manalanpaja yrityksenä

Manalanpaja on Markus Aholan perustama yritys, joka valmistaa perinteisesti käsintaottuja tuotteita aina koruista sisustusesineisiin. Omaa mallistoa on kehitetty vuodesta 2005, mutta tärkeä osa yrityksessä on valmistaa asiakaslähtöisiä tuotteita.

Paja toimi vuoteen 2012 asti Palokassa, mutta samaisen vuoden syksynä pääsi muuttamaan Jyväskylän keskusta-alueelle Toivolan Vanhaan Pihaan. Muutto mahdollisti omat myymälätilat ja antoi myös asiakkaille paremman mahdollisuuden asioida pajalla ja seurata seppää työssään. Vuonna 2015 yritykseen tuli mukaan Miika Tammisto ja näin ollen pystymme paremmin palvelemaan asiakkaiden tarpeita.

Manalanpaja on jo usean vuoden ajan kiertänyt Suomea erilaisissa tapahtumissa perinnepajallaan. Tapahtumissa valmistetut tuotteet valmistetaan työmenetelmin jotka ovat tuttuja aina keskiajalta lähtien. Rauta saa lämpönsä ahjosta joka pidetään kuumana perinteisillä palkeilla. Palkeiden omia menninkäisiä kiusataan pumppaamalla jonka ansiosta menninkäiset hönkäilevät tasaisesti aina läpi tapahtumien. Manalanpajan alasinkin on maailmaa nähnyt. Kuten alasinta katsomalla huomaakin on sillä ikää jo reilusti yli 100 vuotta. Tapahtumat ovat oiva tapa seurata tuotteiden tekemistä. Halutessaan voi osallistuakin itse tuotteiden valmistukseen. Tällä tavalla tulee parhaiten tietoon tuotteiden tekemiseen tarvittava aika ja työmäärä.